❤️

Igår hade jag och lite kompisar tre rätters hos mig. 
Jag gjorde såklart efterrätten 😉
Så tänkte jag skulle lägga upp receptet ☺️

Oreo,kola,och chokladpaj

Botten
125 g Oreokakor
125 g Digestivekex
75 g smör, rumsvarmt

Kolafyllning
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl farinsocker
¾ dl vispgrädde

Chokladfyllning
2 ½ dl vispgrädde
350 g mörk choklad


1. Botten: Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint. Arbeta ihop smulorna dem med smöret.

2. Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.

3. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.

4. Häll kolasmeten på pajbottnen. Ställ den i frysen i ca 20 min.

5. Chokladfyllning: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen.

Hallonsås

300 g frysta hallon

0,5 dl socker

Saften från en halv lime 

Mixa allt med en stavmixer, och häll över pajen.






Choklad + Nutella <3


Här kommer ett lite försenat recept på mina nyårs muffins! 😉

Muffins!

2 st ägg
1 dl socker
1,5 dl vatten
50 g flytande margarin
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vatten och margarinet.

2. Blanda alla torra ingredienser, och tillsätt i smeten. Rör till en jämn smet, och fördela i 12 muffins formar. 

3. Grädda i 10-12 min, låt svalna.


NutellaFrostig!!


75 g mörk choklad
125 g rumsvarmt smör
75 g florsocker 
1 msk vaniljsocker
50 g Nutella 

1. Smält chokladen, låt svalna. 

2. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör sedan ner chokladen. Och sist nutellan. 

3. Spritsa på frostingen på dina muffins. 





Sockerkaka med nutella !!

3 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl  mjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1–2 dl Nutella

Garnering
Nutella
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör och mjölk. Blanda ordentligt. Vispa ner mjölet och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad form. Värm Nutellan några sekunder i mikron så att den mjuknar. Ringla en tredjedel av Nutellan över smeten. Upprepa två gånger.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40 min. Låt den stå en stund innan du tar ut den från formen. Värm Nutellan några sekunder i mikron (inte länge) så den blir mjuk och ringla den över kakan. Och pudra över lite florsocker.