Mozartkulor

Jag och gubben har slängt ihop lite Mozart kulor nu på kvällen ☺️



125 g nougat
250 g marsipan
200 g choklad 

ca 30 st

1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt
stelna i kylen.

2. Dela under tiden mandelmassan i 30 lika stora bitar som du plattar
ut tunt.

3. Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan
runt nougaten så den täcker helt.

4. Hacka chokladen i bitar och smält den i vattenbad.

5. Doppa kulorna i chokladen och lägg dom sedan på en tallrik.

Saffransfudge!

Detta va något utav det godaste jag gjort på länge!!



2 1/2 dl vispgrädde
3 dl socker
3 msk sirap
150 g vit choklad
1 kuvert saffran

Koka upp grädde, socker, sirap i en kastrull. Koka till det klarar kul provet.
Ta bort kastrullen från plattan när det är klart.
Bryt i chokladen och rör sen i saffran.
Häll upp i en form med bakplåtspapper. Låt svalna i kylskåp. Skär sen i lagom stora bitar. 
Sen är det bara att äta  😍😍