Frallor

Bakat lite frallor idag. Alltid gott att baka lite eget bröd ibland. Och inte bara köpa färdigt 😊




 

Går ju såklart att ändra lite i receptet 😀
Jag hade 8 dl vetemjöl och 4 dl Grahams mjöl.
Penslade med ägg ist för mjölk.

Banankaka!

Hade lite bananer hemma som snart skulle ge upp. Så jag passade på att göra en banankaka. Alltid lika gott 😃






Ingredienser

  • 75 g Smör
  • 12 dl Vatten
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 mogna bananer
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form, ca 1 1/2 liter. Smält smöret och häll i vattnet. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och mosa bananerna. Rör ner banan och mjölet blandat med bakpullvret. Rör snabbt ner mjölkblandningen. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 min.

Gör en glasyr av:

1 msk kakao 

1 msk vatten

1 1/2 dl vaniljsocker

Smeta ut det på kakan när det fortfarande är varm. Strö över lite kokos.

Rabarber

Så sjukt fint väder idag. Så jag och gubben slängde ihop en rabarber smul paj. Underbart att ha egna rabarber.😄😀😊
 
 
 
 
 

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 12 msk potatismjöl 
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk kanel 

Deg:

  • 12 dl havregryn
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 dl strösocker
  • 125 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.