Sockerkaka med nutella !!

3 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl  mjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1–2 dl Nutella

Garnering
Nutella
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör och mjölk. Blanda ordentligt. Vispa ner mjölet och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad form. Värm Nutellan några sekunder i mikron så att den mjuknar. Ringla en tredjedel av Nutellan över smeten. Upprepa två gånger.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40 min. Låt den stå en stund innan du tar ut den från formen. Värm Nutellan några sekunder i mikron (inte länge) så den blir mjuk och ringla den över kakan. Och pudra över lite florsocker.







Kommentera här: