❤️
Botten
125 g Oreokakor
125 g Digestivekex
75 g smör, rumsvarmt
Kolafyllning
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl farinsocker
¾ dl vispgrädde
Chokladfyllning
2 ½ dl vispgrädde
350 g mörk choklad
1. Botten: Krossa och smula sönder Oreokakor och Digestivekex fint. Arbeta ihop smulorna dem med smöret.
2. Tryck ut smulorna i en smord form, 23–24 cm, med löstagbar kant. Ställ bottnen i frysen i 15–20 min.
3. Kolafyllning: Smält smöret i en kastrull och koka ihop det med farinsockret i ca 1 min. Tillsätt vispgrädden och låt det puttra i 8–10 min.
4. Häll kolasmeten på pajbottnen. Ställ den i frysen i ca 20 min.
5. Chokladfyllning: Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och låt chokladen smälta i grädden. Blanda ihop allt ordentligt till en kräm och bred ut den på kolasåsen. Låt den stelna i kylen.
Hallonsås
300 g frysta hallon
0,5 dl socker
Saften från en halv lime
Mixa allt med en stavmixer, och häll över pajen.