Kokoskladdkaka
En mycket god kladdkaka, om man vill lyxa till det lite extra. Som jag gjorde idag, för att kära svärmor fyller år 😍
Ingredienser
Kokosbotten
50 g rumsvarmt smör
2 st ägg
200 g kokos
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Kladdkaka
100 g smör
2 st ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
- 1. Sätt ugnen på 150 grader.
- 2. Smörj och mjöla en rund form som är ca 25 cm i diameter.
- 3. Rör ihop alla ingredienser till kokosbottnen. Tryck sedan ut smeten i den runda formen, se till att den ligger jämt över hela bottnen.
- 4. Börja med smeten till kladdkakan. Smält smöret och ställ det sedan att svalna av medan du vispar ägg och socker pösigt.
- 5. Rör ner det smälta smöret i ägg- och sockerröran.
- 6. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten.
- 7. Häll smeten för kladdkakedelen på kokosbottnen, sprid ut den med en slickepott om det behövs, så att den täcker hela bottnen.
- 8. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Kakan ska inte vara helt fast/färdiggräddad. Låt svalna helt innan servering.